Gewichtscoaching

Wat is gewichtscoaching?

Bij gewichtscoaching staat jouw eigen levensstijl centraal. Door jouw manier van leven te analyseren, gaan we op zoek naar een plan dat werkt voor jouw specifieke situatie.

Op basis van deze analyse stellen we een persoonlijk plan op, waarbij we rekening houden met jouw specifieke doelstellingen en voorkeuren. Samen werken we aan het aanleren van gezonde gewoontes en het doorbreken van ongezonde gewoontes. 

Waarom gewichtscoaching?

Wanneer mensen proberen af te vallen, is de eerste stap vaak een dieet. Maar wat vergeten wordt, is dat een dieet pas effect zal hebben wanneer je volledige mindset hierop afgestemd is. Pas wanneer je je bewust bent van je eigen levensstijl, kan je het totaalplaatje doelgericht gaan aanpakken.

Gewichtscoaching is daarom niet enkel gericht op afvallen, maar eerder op het behouden van een gezond gewicht op lange termijn. 

Soorten gewichtscoaching

Op basis van jouw doelstellingen en levensstijl, gaan we kijken hoe we het best met jou aan de slag gaan. We stellen een persoonlijk plan op, specifiek gericht op jouw verwachtingen. Dit kan onder andere volgende soorten coachings bevatten:

  • Voedingscoaching: hierbij wordt er gekeken naar de voeding van de cliënt en wordt er persoonlijk voedingsadvies gegeven om gezonde gewoontes aan te leren en ongezonde gewoontes te doorbreken.
  • Gedragscoaching: hierbij wordt er gewerkt aan het veranderen van gedrag en gewoontes die leiden tot overgewicht, zoals emotie-eten en een gebrek aan beweging.
  • Leefstijlcoaching: hierbij wordt er gekeken naar de gehele leefstijl van de cliënt, dus niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar stressmanagement en slaap.