Small group training

Wat is small group training?

Werk je niet graag één-op-één met een coach maar hou je ook niet van de drukte in fitnesscentra? Dan is small group trainnig misschien wel de oplossing. Je combineert zo de voordelen van persoonlijke trainnig met de sociale dynamiek van trainen in groep.

Tijdens deze vorm van personal training train je samen met een kleine groep mensen (meestal 2-4 mensen). Tijdens deze trainingssessies werkt onze coach met elke deelnemer individueel om de persoonlijke doelstelling te bereiken. Tegelijkertijd doen nog enkele andere deelnemers hun eigen oefeningen. 

Waarom small group training?

In kleine groep trainen heeft heel wat voordelen. Small group training biedt de voordelen van persoonlijke begeleiding, sociale ondersteuning en motivatie van trainen in een groep.

Het is dus een ideale optie voor mensen die graag samen, maar toch alleen trainen. Aan motivatie geen gebrek tijdens deze sessies! 

Small group training: vormen

Ook in een kleine groep houden we rekening met jouw persoonlijke doelen. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk trainingsschema op. Dit kan verschillende trainingsvormen bevatten. 

  • Krachttraining: dit omvat oefeningen die gericht zijn op het opbouwen van spierkracht en -massa, zoals squats, deadlifts, bench press en lunges.
  • Cardiovasculaire training: dit omvat oefeningen die gericht zijn op het versterken van het hart en de longen, zoals hardlopen, fietsen en roeien.
  • Circuittraining: dit is een combinatie van kracht- en cardiovasculaire oefeningen, uitgevoerd in een reeks stations.
  • Functionele training: dit omvat oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de algehele beweging en flexibiliteit, zoal bodyweight training.
  • High-intensity interval training (HIIT): dit is een vorm van cardiovasculaire training waarbij korte periodes van intensieve inspanning worden afgewisseld met periodes van rust of lage inspanning.
  • Core training: dit omvat oefeningen die gericht zijn op het versterken van de buik-, rug- en heupspieren om de houding en stabiliteit te verbeteren.
  • Sport-specifieke training: dit is een training die gericht is op het verbeteren van de vaardigheden die nodig zijn voor een specifieke sport, zoals voetbal, tennis of basketbal.